Raúl Castrót zavarja a hangos zene és a városi disznótartás

Szókimondó beszédben fakadt ki a 82 éves Raúl Castro elnök a kubai társadalomban tapasztalható erkölcsi értékvesztés, a jó hagyományok megkopása miatt.

A nemzetgyűlés (parlament) ülésszakán vasárnap röviden kitért az első fél év gazdasági értékelésére: a GDP a tervezettnél ugyan kisebb ütemben, de azért 2,3 százalékkal növekedett. Szerinte az előrelépés egyik akadálya a párhuzamos fizetőeszköz, a „sima” és a „dolláralapú” peso egyidejű megléte, ami miatt sérül a munka szerinti bérezés elve is.

A rendnek és a fegyelemnek kell felülkerekednie a társadalomban jelentkező negatív jelenségekkel, tévedésekkel szemben – mondta. Szerinte, miközben a forradalom hatalmas eredményt ért el a közoktatásban, az utóbbi két évtized gazdasági nehézségei közepette az emberek kultúrájában, szokásaiban mintha visszalépés történt volna.

A kifogásolt jelenségek között említette az engedély nélküli építkezéseket és azt, hogy az egészségügyi előírások megsértésével városokban disznót tartanak. Lazult a munkafegyelem, vannak, akik rendszeresen késnek, mások vezetékeket, festéket visznek haza a munkahelyről. Egyesek fizetés nélkül használják a tömegközlekedést. Fiatalok nyilvános helyen alkoholt isznak, botrányt okoznak, túl hangosan hallgatnak zenét, zavarva mások pihenését – sorolta kifogásait a kubai vezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.