Rátámadtak az afgán elnök drogügyletekkel vádolt öccsére

Támadás érte Hamid Karzai afgán elnök öccsének, a kandahári tartományi tanács elnökének autókonvoját hétfőn Kabul közelében. Ahmed Vali Karzainak nem esett bántódása, de a támadók megölték az egyik testőrét. A tartományi tanácselnök állítólagos drogügyeiről az amerikai sajtó is cikkezett.

A konvoj éppen a fővárosba tartott, amikor - az elnök öccse szerint tálib felkelők – kézi páncéltörő rakétákkal és nagy kaliberű  gépfegyverekkel tüzet nyitottak a járművekre. Ahmed Vali Karzai  elmondta, hogy ő a konvoj elején haladó autóban utazott, és a  lövedékek a második járművet találták el, amelyben a testőrei ültek.  A támadás után a konvoj nem folytatta útját Kabul felé, hanem  visszafordult a kelet-afganisztáni Dzsalálábádba.

Az utóbbi években Ahmed Vali Karzait többször is az a vád érte,  hogy köze van az Afganisztánban virágzó kábítószer-csempészethez. Legutóbb a The New York Times amerikai lap cikkezett tavaly ősszel  az elnök fivérének állítólagos drogügyeiről. Karzai és testvére egyaránt cáfolták a vádakat, azt állítva, hogy csupán politikai ellenfeleik rágalmairól van szó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.