Csak a parancsra várok, hogy gyilkoljak - furcsa videóval csábítanak a kínai seregbe

„Félsz? Nem! Félsz? Nem! Csak a parancsra várok, hogy gyilkoljak, gyilkoljak és gyilkoljak!” – hallható a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg legújabb, fiatalokat célzó toborzó kisfilmjében, ami leginkább hollywoodi képkockákba oltott rapvideóra emlékeztet.

A Kínai Népköztársaság újabb grandiózus toborzóvideóval igyekszik rávenni a fiatalokat, hogy csatlakozzanak a hadsereghez. A kedden publikált kisfilm akciódús jelenetekkel teszi minél vonzóbbá a katonalétet.

„Bármikor kitörhet egy háború. Készen állsz?” – teszi fel a kulcskérdést a rapper/narrátor a videóban, amelyben nemcsak orvlövészek és terroristák tűnnek fel, de egy riadt női túsz – ez az egyetlen kocka, amelyen nő tűnik fel – kiszabadításának is szemtanúi lehetünk.

 

BBC szerint a kínai közösségi médiában vegyes volt a fogadtatás: egyesek szerint „szenvedélyes” és „izgalmas” kisfilmet sikerült összehoznia a hadseregnek, mások azonban azt firtatták, hogy mennyi pénzbe kerülhetett az imázsfilm. „Nem szól semmiről, és ezen a rap sem segít” – írja valaki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.