Rálőttek a Fehér Házra

Az amerikai titkosszolgálat közölte: találtak egy töltényt, amely a Fehér Ház egyik ablakába csapódott. A golyót természetesen megállított a biztonsági, golyóálló üveg. Az elnöki rezidenciától nem messze még egy sorozat lövedéket találtak. Obama nem volt otthon.

A hatóságok pedig továbbra is keresnek egy férfit, aki ellen egy öt nappal ezelőtti, a Fehér Ház közelében lezajlott lövöldözés miatt adtak ki körözést. Péntek este lehetett a környéken lövések hangját hallani, a lövedékeket kedden találták meg. Még nem sikerült minden kétséget kizáróan kapcsolatba hozni a kedden talált töltényeket a pénteki eseményekkel, a Fehér Ház környékéknek átkutatása jelenleg is zajlik – írja a The New York Times.

Az elnöki pár nem volt a Fehér Házban pénteken, amikor este kilenc körül a lövéseket leadták. Percekkel később találtak az elnöki rezidenciától nem messze egy elhagyott autót, amelyben egy AK-47-es gépfegyver volt. Ez és a járműben található bizonyítékok alapján a rendőrség egy Oscar Ramiro Ortega nevű 21 éves férfit keres. Az ABC News híradója szerint családon belüli erőszak és drogügyek miatt Ortega büntetett előéletű, és lehetséges, hogy "megszállottja" a Fehér Háznak. Állítólag több tetoválása is van, tarkóján például az "Israel" felirat olvasható.

A titkosszolgálatok szerint a pénteki lövöldözés a Fehér Háztól 6-700 méterre zajlott le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.