Rálőttek egy rendőrre Fergusonban

Hivatalos bejelentések szerint a férfit a karján érte a találat. Egy betöréshez ment oda a korábban rasszista felhangokkal teli zavargások sújtotta amerikai városban.

Szombat este lőtt sérülésekkel kórházba szállítottak egy rendőrt Fergusonban, abban az amerikai városban, ahol augusztusban zavargások törtek ki, miután egy rendőr halálosan megsebesített egy fegyvertelen fekete tinédzsert. A St. Louis Post-Dispatch riportere úgy tudja, hogy a szombati incidens előtt a rendőr járőrön volt, amikor felfigyelt egy betörésre. Odament és intézkedni kezdett, amely közben a két reménybeli rabló egyike fegyvert vett elő és rálőtt. A rendőrt a karján érte a találat. Nincs életveszélyben – twittelte a lap újságírója, Christinr Byers Thomas Jackson fergusoni rendőrfőnökre hivatkozva.

Ferguson – a missouri állambeli St. Louis egyik elővárosa – augusztusban két héten át volt rasszista felhangokkal teli zavargások helyszíne azután, hogy kiderült, egy fehér rendőr, Darren Wilson hat lövéssel megölt egy fegyvertelen fekete tinédzsert, a 18 éves Michael Brownt. A 18 éves fiú halálával hosszú idő óta lappangó feszültségek törtek a felszínre. A feketék éjszakáról éjszakára az utcákra vonultak tüntetni és törni-zúzni Brown halála miatt. és az ellen is, hogy amíg Fergusont kétharmadrészt feketék lakják, a rendőrök 92 százaléka fehér.

A zavargások gerjesztette feszültség egy pillanatban akkora volt, hogy Barack Obama amerikai elnök a fekete igazságügyi minisztert, Eric Holdert is elküldte a Fergusonba csitítani az indulatokat. Az igazságügyi minisztérium azóta azt is vizsgálja, hogy a helyi rendőrségi erők képviselői mikor és hogyan alkalmaznak erőt, miként tartóztatják le és állítják elő a gyanúsítottakat és hogyan bánnak a foglyokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.