Rakéták robbantak Japánban egy amerikai támaszpontnál

Házilag készített rakéták robbantak Japánban egy amerikai légitámaszpont közelében. A rendőrség szerint szélsőbaloldali aktivisták megtorló akciójáról van szó.

Két, házilag készített rakéta robbant fel csütörtök éjszaka Japánban egy amerikai légitámaszpont közelében, de nem okoztak kárt - közölte pénteken a rendőrség. Japánban csaknem 50 ezer amerikai katona állomásozik a kölcsönös védelmi szerződés alapján.

Az incidens csütörtök éjjel fél 12 körül zajlott le a Jokota légi bázis közelében, a helyi lakosok is hallották a robbanásokat. A rendőrség acélcsöveket, vezetékeket és akkumulátorokat talált a helyszínen. Károk nem keletkeztek - mondta a tokiói rendőrség szóvivője.

Az akcióért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, de a rendőrség szélsőbaloldali aktivistákra gyanakszik. Az egyik ilyen csoport vezetőjét csütörtökön tartóztatták le, és a sikertelen támadás megtorlásnak tűnik. Négy évvel ezelőtt volt már hasonló incidens, akkor a "forradalmi munkásfrakció" ellen folyt rendőrségi vizsgálat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.