Rakéták csapódtak be Eilatban

Két rakéta csapódott be Eilatban, Izrael vörös-tengeri üdülővárosában és két másik a szomszédos jordániai Akabában - jelentette szerdán az izraeli rádió. Az iszlamista Medzslisz Súra al-Mudzsahedin elnevezésű szervezet vállalta a felelősséget a támadásokért.

Az iszlamista szervezet gázai szalafista csoportokat tömörít. Az interneten közzétett nyilatkozatában azt hangoztatta: az akcióval azt kívánta megtorolni, hogy az izraeli hadsereg a múlt héten rátámadt azokra a tüntetőkre, akik egy palesztin fogoly halála miatt tiltakoztak.

A rakétákat a Sinai-félszigetről, Egyiptomból lőtték ki. Ezek egyike egy épülő eilati lakónegyedben, a másik pedig a város külső, lakatlan részében robbant fel. Károk nem keletkeztek, és senki sem sebesült meg.

Az Eilatba telepített Vaskupola védelmi rendszer nem lépett működésbe, mert az csak a lakott részekre tartó lövedékeket semmisíti meg. Az eliatiak szerint csak a becsapódások után szólalt meg a légvédelem, az új figyelmeztető rendszert az eset nyomán majd ellenőrzik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.