Rágyújtanák a házat a cseh ötös ikrekre

A család sok adomány mellett rengeteg fenyegető üzenetet is kap. A gyerekekről fényképet az édesanya nem enged nyilvánosságra hozni.

A huszonhárom éves Alexandra Kinová döntését azzal indokolta, hogy roma származása miatt számos fenyegető levelet kapott. – Sokan gratuláltak és szuperanyának neveztek, adományokat is küldtek. A Kika és az Ikea képviselői vállalták, hogy ingyen berendezik a lakóhelyünk önkormányzata által kiutalt négyszobás bérlakásunkat, amellyel az eddigi egyszobásat váltjuk. A bankszámlánkra már 55 ezer korona (hozzávetőleg 610 ezer forint) adományt küldtek jólelkű polgárok – tájékoztatta a Novinky.cz internetes portált a fiatalasszony.

Az egyik gyerek a kórházban. Nem belőlük akarnak megélni

Kinová szerint a családi örömbe azonban aggodalom is vegyül. „Sokasodnak a fenyegető levelek, amelyeknek a névtelen szerzői azzal riogatnak bennünket, hogy ha hazahozzuk a gyermekeinket, akkor ránk gyújtják a lakást. Mivel ilyen rasszista cselekedet már megtörtént országunkban, ezért arra kértük a milovicei polgármestert, hogy ne földszinti lakást adjanak, és az ablaküveget különleges fóliával vonják be, amelyeket nem lehet kövekkel betörni. Mert bizony félünk az elvetemült személyektől. Ezért legalább az iskolás korukig egyetlen fotójuk közlését sem engedélyezem. Néhányan az adományokat irigylik tőlünk, amelyeknek örülünk, de ezeket mind a gyermekeinkre költjük, meggazdagodni nem fogunk belőlük. A hét elején pedig egy asszony jelentkezett, aki 300 ezer koronáért akarta megvenni az egyik gyermekünket, de én mindegyiket szeretném az apjukkal tisztességesen felnevelni, lelketlen kufárkodásra nem vagyok hajlandó – szögezte le.

Kinová terhességének 31.hetében, a prágai Podolí kórházban császármetszéssel adott életet négy kisfiúnak – akiket Michael, Daniel, Martin és Alex névre kereszteltek –, valamint egy kislánynak. Mindannyian jól vannak, miként az édesanyjuk is. Petra Sanáková főorvos asszony szerint, ha váratlan fejlemények nem jönnek közbe, akkor július elején hazamehetnek a csecsemők, akikre odahaza egy négyéves báty már vár. Az önkormányzat erre az alkalomra mikrobuszt bérel a nyolctagúra bővült családnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.