Radioaktív anyagot szállító Airbus koccant Pozsonyban

Leszálláskor, manőverezés közben tört el az első futómű. A röntgenezéshez szükséges gyógyászati eszközök nem sérültek meg.

Szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett péntek reggel a pozsonyi légi kikötőben az ACL társaság Airbus A300B4 típusú repülőgépe. A DHL cég küldeményeit Lipcséből szállító kereskedelmi járat pilótája leszállás előtt semmilyen rendellenességet sem jelzett, ám nem sokkal ezután, manőverezés közben eltörött az első futómű, emiatt a gép orra bukva kicsúszott a leszállópályáról. Tűzoltók szabadították ki a háromtagú személyzetet. Egyikük sem sérült meg, a gép is csak kismértékben rongálódott meg. A repülőtér rövid zárlat után ismét üzemel.

Robert Kalinák belügyminiszter a TA 3 hírtelevízióban megerősítette, hogy a szállítmányban enyhén radioaktív tartalmú, a röntgenezéshez szükséges gyógyászati eszközök is voltak, amelyek a biztonságos védőcsomagolásnak köszönhetően nem sérültek meg, miként a többi küldemény sem. Cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek tudni vélték, hogy a repülőtéren és környékén megnőtt a radioaktív sugárzás. „Azonnal bevetettük a szükséges mérőeszközöket, amelyek több órán keresztül nem mutattak ki semmilyen szennyeződést“ – közölte a tárcavezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.