Putyinék is profitálnak a koreai rabszolgákból

Az észak-koreai kommunista diktatúra mellett a haverok: Kína és Oroszország is nagyot szakít a munkatáborokba zárt koreaiak munkájából.

Évente akár 2,3 milliárd dollárt keres Észak-Korea abból, hogy külföldi kényszermunkára küldi közel 100 ezer állampolgárát, akiket utána ingyen, vagy jelképes fizetésért napi húsz órában dolgoztatnak. 

A CNN szerint a munkatáborok főleg Kínában és Oroszországban vannak, ahol a helyi hatóságok szemet hunynak a kommunista diktatúrából odaszállított olcsó munkaerő pocsék életkörülményei felett.

A koreai munkások legtöbbször a textiliparban, bányákban, fakitermeléseken dolgoznak, súlyosan alultápláltak és felügyelőik gyakorlatilag minden lépésüket szemmel tartják.

A külföldi munkaadók – köztük az Öböl-országok és több ázsiai állam – közvetlenül az észak-koreai kormánynak fizetik ki a rabszolgák után járó bért, amit a rezsim fegyverkezésre, atomprogramra, illetve a kommunista diktatúra elitjének dőzsölésére fordítja.

Megfigyelők szerint az Észak-Koreából importált rabszolgamunkások száma duplájára nőtt, amiből sokan a rezsim romló pénzügyi helyzetére is következtetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.