Putyinról neveznék el a várost, hogy jobb legyen nekik

Krasznokamszk lakói petícióval álltak elő, hogy a városuk felvehesse az orosz elnök vezetéknevét. Abban bíznak, hogy így majd javulnak az életkörülményeik, például ismét iható víz folyik majd a csapból.

A ötletgazdák azt állítják, a névváltoztatás arra kényszerítené az orosz hatóságokat, hogy foglalkozzanak a város olyan problémáival, mint például a tiszta víz hiánya. A kezdeményezés egyik szlogenje például ez: „Tiszta vizet Putyinnak!"

Egy meg nem nevezett helxi férfi azt írja, ha a város neve Putyin lesz, a hatóságok egyszerűen rákényszerülnek majd a tiszta víz, az utak, a parkok, az óvodák, az infrastruktúra problémájának megoldására. A névváltoztatás megváltoztatná a városról kialakított képet is, és egy ilyen nagy névvel a településnek jólétre van ítélve.

Guardian megjegyzi, hogy a kezdeményezéssel Putyin elnöki szóvivője nem ért egyet. Dmitrij Peszkov egy regionális orosz hírportálnak elmondta, hogy az átnevezés hamis reményeket táplálna a városlakókban, ezért inkább azt javasolja, hogy más kísérleteket tegyenek a város jólétének biztosítására.

Oroszországban gyakran neveznek át városokat a hatalmat gyakorló, aktuális vezetőről. Szentpétervárt 1924-ben keresztelték át Leningrádra, majd 1991-ben újra visszakapta az eredeti nevét. Volgográdban is hasonló történt, 1935-ben Sztálingrádra keresztelték.

Krasznokamszk polgármestere, Jurij Csecsjotkin sem látja értelmét a város átnevezésének. A vezető tiszteli Putyint, de a város történetét még inkább. A polgármester szerint annak idején közösen döntöttek a város nevéről, és ezt meg kell őrizni. Chechyotkin hozzátette, hogy a Putyin név talán jobban megfelelne néhány olyan város számára, amely csak most épül.

Az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy Krasznokamszk lakói is egyetértenek a polgármesterrel. A petíciót péntekig mindössze tizennyolcan írták alá, hat ember pedig ellene szavazott. Ahhoz, hogy a várost átnevezzék, 3541 hozzájárulás szükséges.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.