Putyin madarat imitálva tanította a darvakat

Vlagyimir Putyin orosz elnök fehér öltözetben - végül műcsőr nélkül - vitorlázó repülpőgépre pattant, hogy egy kifejlett madarat imitálva megmutassa a vándorlási útvonalat a fiatal szibériai darvaknak.

Eleinte úgy volt, hogy az orosz elnöknek egy műcsőrt is magára kell aggatnia, de végül erre nem volt szükség. A fehér overallba öltözött Vlagyimir Putyin vitorlázó repülőgéppel próbálta megmutatni a vándorlási útvonalat a veszélyezetett szibériai darvaknak. A madarak fogságban születtek, így nem tudják, hogy merre is induljanak. Az akcióra az Ob-folyó partján került sor szerdán. A darvaknak azonban nem szólt senki, így az első körben csupán egy madár szállt fel Putyin után, a második alkalommal viszont már többen követték.

Putyint az első körben csak egy madár követte. Lehet, hogy mégis hiányzott a csőr
Russian President Vladimir Putin flies in a motorized deltaplane at Yamalo-Nenets district September 5, 2012. Putin, who has tracked a Siberian tiger and posed with a polar bear, on Wednesday took his love of wildlife to new heights by flying with cranes - to lead them on a migration route. Picture taken September 5, 2012. REUTERS/Alexsey Druginyn/RIA Novosti/Kremlin (RUSSIA - Tags: POLITICS ENVIRONMENT ANIMALS) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Putyin saját pénzén vásárolt vitorlázó repülőjét a darvak megmentésén dolgozó szakembereknek ajándékozta, majd a helyszínen dolgozó tudósokkal együtt ebédelt. Az orosz államfő a Vlagyivosztokban tartandó nemzetközi csúcstalálkozóra tartva állt meg a Jamal-félsziget ornitológiai kutatóállomásánál. Szeptember közepétől tapasztalt pilóták veszik át a feladatot és vezetik a madarakat a melegebb közép-ázsiai régióba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.