Putyin támogatásával jön az orosz McDonald's és talán a Playboy is

Kormányzati segítséggel nyitna nemzeti gyorsétterem-hálózatot a világhírű orosz filmrendező testvérpár, a Vlagyimir Putyin elnökhöz közel álló, Oscar-díjas Nyikita Mihalkov és bátyja, Andrej Koncsalovszkij. Van, aki már orosz Playboyra is gondolt, amely persze szigorúan csak a hazaszeretetről szólna.
Számításaik szerint a vállalkozás beindításához 971,8 millió rubelre (több mint ötmilliárd forintra) lenne szükség, amelyet – legalább részben – állami forrásból remélnek megkapni. A McDonald's konkurenciájának szánt, az élelmiszerimport részleges kiváltását célzó terv „társadalmi-gazdasági jellege" miatt magához Putyinhoz fordultak támogatásért, és meg is kapták. Az államfő a kormány hatáskörébe utalta a kérdést, a kabinet pedig kész állami garanciát, adni egy, a költségek 70 százalékát fedező hitelhez.

A hálózat az Együnk otthon! nevet viselné – ez a védjegy Koncsalovszkij színésznő-feleségéé, Julija Viszockajáé, aki főzős tévéműsorral, szakácskönyvekkel vált ismertté, és már két éttermet és internetes kereskedést is működtet. A Kommerszant moszkvai napilap beszámolója szerint először Moszkva és Kaluga környékén hoznának létre kávézóval egyesített üzleteket, és az ott árult – 30-40 százalékban hazai alapanyagokból készült – ételeket két üzemi konyha gyártaná, amely szociális intézményeket is ellátna.

Az orosz interneten jó néhány vitriolos kommentár kísérte a hírt, az urali Perm egyik megyei önkormányzati képviselője, Andrej Agisev pedig ugyancsak ironikus Facebook-bejegyzésében felvetette, szeretné a Playboy és a Hustler amerikai erotikus magazinok orosz vetélytársát létrehozni, és már írják is a segítségkérő levelet Putyinnak. – Mit gondolnak, adnak rá egymilliárdot a nemzeti jóléti alapból? – idézte a Newsru.com internetes hírportál az üzletember-politikust, aki azt ígérte, hogy a lap nem a testi szerelemről, hanem a hazaszeretetről szólna, és kizárólag kabátba, pufajkába, narancssárga mellénybe és vegyvédelmi ruhába öltözött orosz nők képeit hozná illusztrációként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.