Putyin nehéz időket ígér

És mégsem gondolt arra, hogy tárgyalni kellene a kelet-ukrajnai szeparatista megyék függetlenségéről.

Azoknak az európai cégeknek, amelyek kivonultak Oroszországból, nehéz lesz visszatérniük az orosz piacra a nyugati szankciók következtében - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin az orosz Pervij Kanal állami televíziós csatornának nyilatkozva.

Az orosz államfő furcsának nevezte, hogy az európai gyártók arra szólítják fel dél-amerikai, kínai cégeket, ne szállítsanak az orosz piacra. Vlagyimir Putyinnal a vasárnapi Vremja című, közép-európai idő szerint 19 órakor kezdődő műsor számára készítettek interjút, és ebből közölt részletet a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

Putyin az interjúban beszélt arról is, hogy szerinte tárgyalni kellene az Kelet-Ukrajna „államiságáról” is, ami után Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivősietve korrigált, azt állítva, a főnöke nem a szeparatista területek államiságának megadásáról, hanem az Ukrajnán belüli állami berendezkedésről szóló tárgyalásokra gondolt. Peszkov szerint olyan „értelmezések" jelentek meg, mintha az orosz államfő a Kelet-Ukrajna önálló államiságáról folytatandó tárgyalásokról beszélt volna a Pervij Kanal tévécsatornának. Egyáltalán nincs szó a Novorosszijának nevezett szeparatista terület szuverenitásáról – mondta a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.