Putyin szerint jó esély van az ukrajnai konfliktus rendezésére

Az orosz elnök vasárnap előbb elhagyta a G20 csúcsot, mondván a hosszú repülőút vár rá, és szüksége van egy kis alvásra. Vlagyimir Putyin szerint az Ukrajnában kialakult konfliktus rendezésére jó esély van.
A politikus elutasította azokat a nyugati bírálatokat, amelyeket Oroszország kapott a kelet-ukrajnai válságban betöltött szerepe miatt. - számol be a Híradó. Putyin meghívott újságírók egy csoportja előtt beszélt a csúcstalálkozó keretein kívül tartott sajtótájékoztatón.

Az orosz elnök hangsúlyozta, a jelenlegi helyzetben jó esélye van a rendezésnek Ukrajnában, bármennyire is furcsán hangzik. Szerinte a felek olyan struktúrákat hoztak létre, amelyek jobban kezelhetik a történteket. Kijelentéséhez azonban nem fűzött magyarázatot Putyin. Hozzátette ugyanakkor, hibás, bár nem végzetes Kijevnek az a döntése, hogy gazdasági blokád alá vonja Kelet-Ukrajnát. Az orosz vezető közölte, hogy hamarabb - még a közös közlemény kiadása előtt - távozik a G20-ak kétnapos fórumáról. Ezt azzal magyarázta, hogy hosszú az út Oroszországig, és ki kell magát pihennie.

A csúcsértekezlet keretén kívül vasárnap Barack Obama amerikai elnök és az európai vezetők tanácskozást tartottak Ukrajnáról, ahol tisztviselők véleménye szerint egyre rosszabbodik a biztonsági helyzet. A G20-ak fórumán Putyin egyébként nagy diplomáciai nyomás alá került a találkozó alatt, európai vezetők arra is figyelmeztették az orosz elnököt, hogy újabb gazdasági szankciók jöhetnek, ha a külföldi csapatok nem távoznak Ukrajnából.

Az orosz elnök ismételten cáfolta, hogy országa szerepet töltött volna be az ukrajnai konfliktus kialakulásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.