„Orbán annyit könyvelhet el, hogy tovább romlott a megítélése”

A szlovákiai lapok egyetlen kivétellel egyelőre csupán részletes beszámolókat közölnek Vlagyimír Putyin magyarországi villámlátogatásáról.

Minden újság nagy figyelmet szentelt az orosz elnök Fiumei úti sírkerti koszorúzásának, amellyel a pozsonyi tudósítók többsége szerint megosztotta a magyarországi közvéleményt. Idáig egyetlen kommentárt a pozsonyi Sme napilap közölt.

Peter Schutz szerint a budapesti találkozón nem a hosszú távú gázszerződés megújítása volt a lényeges, hiszen arról egyelőre csak politikai szinten állapodtak meg. A budapesti vizitálásra Putyinnak volt szüksége, aki világos üzenetet küldött elsősorban Oroszországba, de az uniós tagországokba is: lám, a sokat hangoztatott európai egységben komoly törés mutatkozik, amelynek további elmélyítése érdekében erőteljesen mesterkedik.

Más szempontok miatt aligha vesztegetett volna akár fél napot is külföldön, amikor a "szabadságon" levő orosz katonák Debalcevét ostromolják. Ezt a célját elérte.

Orbán Viktor viszont a sajtótájékoztatón elhangzottak ellenére mindössze annyit könyvelhet el, hogy tovább romlott az idáig sem kedvező nemzetközi megítélése - mutatott rá a szlovák publicista.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.