Putyin a jeruzsálemi Templomhegyhez hasonlította a Krím félszigetet

Vlagyimir Putyin szokásos évértékelő és a következő feladatokat kijelölő moszkvai beszédében csütörtökön azt mondta, a Krím félsziget hatalmas civilizációs és szakrális jelentőséggel bír Oroszország számára, mint a jeruzsálemi Templomhegy a zsidóságnak és a muzulmán vallás híveinek.
Az orosz államfő a félsziget március végén Ukrajnától Oroszországhoz történt csatolását történelmi eseménynek, míg a délkelet-ukrajnai fegyveres konfliktust tragédiának nevezte, és kijelentette, hogy az teljes mértékben igazolja az orosz álláspont igazát.

Putyin azt is hangsúlyozta, minden népnek joga van arra, hogy megválassza útját és szövetségeseit, beleértve Ukrajnát is. Ugyanakkor ostorozta az ukrajnai hatalomváltást eredményező erőket támogató nyugati államokat és a szerinte államcsínnyel létrejött ukrán vezetést.

Putyin 11. alkalommal intézett éves helyzetértékelő beszédet a parlament mindkét házának együttes üléséhez. Ebben hagyományosan a külföldnek is üzen, miközben meghatározza az orosz kül-, bel- és gazdaságpolitika feladatait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.