Agresszív pszichopatának nevezték Mohamedet egy prágai tüntetésen

Mintegy ezer ember tüntetett tegnap a Hradzsin téren azért, mert szerintük az iszlám egyre nagyobb veszélyt jelent Csehországban is, és veszélyezteti hazájuk, illetve a polgárok biztonságát.

Martin Konvicka, a demonstrációt szervező Stop az iszlámnak Csehországban (Stop islamu v Cesku) civil szerveződés elnöke beszédében azt hangoztatta, hogy az iszlám nem tartalmazhat civilizációs és egyetemes emberi értékeket, mert hirdetője, Mohamed „agresszív pszichopata” volt, akinek az életrajza valójában pszichiátriai kórismék gyűjteménye, cselekedeteiért pedig mostanság súlyos börtönbüntetéssel sújtanák. Ezért mérsékelt iszlám ideológia nem létezik – vélekedett a szónok, nagy tapsot kiváltva.

Bejelentette azt is, hogy a szerveződés mielőbb szeretné betiltatni Csehországban az iszlámot, amelyet ugyanúgy el kell ítélni, mint a nácizmust. A további felszólalók követelték a Csehországban letelepedett iszlám közösségek szigorúbb ellenőrzését, miként azt is, hogy az illetékes titkosszolgálatok világítsanak át minden új vallási közösséget, mielőtt engedélyezik a csehországi tevékenységüket.

Az idegengyűlölő megnyilvánulásoktól sem mentes tüntetésen Jana Cernochová, a jobbközép Polgári Demokrata Párt parlamenti frakcióvezető-helyettese (ODS) felszólította a hatóságokat, hogy tiltsák be a halal, vagyis az iszlám vágás szerinti hús árusítását. Tomio Okamura, a szélsőséges Hajnal (Úsvit) nevű parlamenti párt cseh-japán kettős állampolgárságú elnöke pedig arra kérte a cseh polgárokat, hogy ne vásároljanak kebabot, mert szerinte minél többet esznek ezekből az ételekből, annál több lesz a burkát viselő asszony az országban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.