Prostituáltakkal "lazítanak" az EP képviselők?

Bocsánatkérést követel az Európai Parlament (EP) néppárti képviselőcsoportjának vezetője, mivel egy liberális képviselőtársa azt állította, hogy az EP tagjai a testület strasbourgi ülései idején úgy viselkednek, mintha "osztálykirándulásra" indultak volna, nem dolgoznak és prostituáltakat látogatnak.

Joseph Daul a francia hírügynökségnek nyilatkozva csütörtökön elfogadhatatlannak nevezte Silvana Koch-Mehrinnek, az EP liberális frakciója vezetőhelyettesének erre vonatkozó állításait. "Bemocskol és ócsárol bennünket, jóllehet ő szinte soha nincs jelen (az ülésteremben)" - háborgott a néppárti képviselő.

Daul az ügyet felvetette az EP-frakciók vezetőinek zárt ajtók mögötti ülésén, ahol elmondása szerint kollégái egyöntetű támogatásukról biztosították. Daul (Koch-Mehrin mellett) a liberális EP-frakciótól is bocsánatkérését követelt, és Hans-Gert Pöttering EP-elnököt is felszólította, hogy szólaljon meg az ügyben. Pöttering azt ígérte, hogy levélben reagál a megkeresésre.

A Brüsszelben élő Silvana Koch-Mehrint - háromgyermekes anyát - 2004-ben a német Szabad Demokrata Párt (FDP) színeiben választották meg az EP tagjává.

A képviselőnő a Bunte című német hetilapban november elején megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az EP havi négy napos strasbourgi ülései úgy telnek, mintha a parlament tagjai "kirándulni" mentek volna, abból az elvből kiindulva: az elzászi városban senki sem ismeri őket, tehát bármit megengedhetnek maguknak. Az üléseket követően esznek, majd irány a szálloda, vagy a bárban ünnepelnek - tette hozzá Koch-Mehrin, a prostituáltakkal kapcsolatban pedig megjegyezte: az EP felé vezető utcák tele vannak velük, nem lehet nem észrevenni őket.

Skandináv országok mintegy negyven EP-képviselője október közepén kampányt indított annak érdekében, hogy az EP vállalja: képviselőit nem szállásolja el olyan hotelekben, amelyekben prostituáltak vagy call-girlök "dolgoznak", illetve pornófilmeket vetítenek. Ilyen értelmű levelükkel Pöttering EP-elnököt keresték meg, arra hivatkozva, hogy kezdeményezésük előzményeként a skandináv államok parlamenti fóruma, az Északi Tanács is ilyen értelemben foglalt állást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.