Protokollmalőr: ENSZ-zászlókkal fogadták a NATO főtitkárát

Csehország lobogóin kívül ENSZ-zászlókkal díszítették fel a Hradzsinban azt a termet, ahol Milos Zeman tárgyalt Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával.

– A kellemetlen malőr nem befolyásolta a szívélyes eszmecserét, melynek során a két vezető napjaink legsúlyosabb kihívásait tekintette át. Elsősorban a menekültválság, az Iszlám Állam elleni fellépés, valamint a nemzetközi terroristaellenes alakulatok felállításának problémaköre került terítékre.

A zászlócserét pedig az elnöki iroda belügyének tartjuk, kivizsgáljuk, és megtesszük a szükséges intézkedéseket. Egyébként magas rangú vendégünk szóba sem hozta, hogy nem az észak-atlanti katonai szövetség zászlaját tették ki – közölte megkeresésünkre Jirí Ovcácek elnöki szóvivő.

Forrás: novinky.cz

Merőben más álláspontra helyezkedett a diplomáciai etikett legismertebb cseh szakértője, Václav Havel egykori szóvivője:

– Súlyos mulasztás történt, amely miatt a felelősöknek alighanem több nehéz éjszakájuk és rémálmuk lesz. Már csak azért is, mert a fényképek és a videofelvételek szinte percek alatt körbejárták a világot, felkerültek az internetes honlapokra, rossz fényt vetve az elnöki irodára és a cseh diplomáciára. Hibák olykor előfordulnak, de ez a tévedés súlyos hiba volt – vélekedett Ladislav Spacek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.