Prostituáltakkal Obama szolgálatában

Az elnök védelmére kirendelt ügynökök alkalmi szexuális kalandokkal múlatták az időt, mielőtt az amerikai elnök megérkezett volna Kolumbiába, az amerikai államok csúcstalálkozójára. Testi igényeiket húsz hölgy elégítette ki a kormányzati pénzből kivett hotelszobákban.

Kezdenek magasra csapni a politikus védelmét ellátó Secret Service körüli botrány hullámai az Egyesült Államokban. Kiderült ugyanis, hogy a Barack Obama védelmét ellátó testőrök mintegy 20 hölgy alkalmi szexuális szolgáltatásaival készültek fel a feladatra, amelyet az amerikai elnök hétvégi látogatása jelentett Kolumbiában, az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) csúcstalálkozóján. A pásztorórákra az ügynökök azokban a cartagenai hotelszobákban kerítettek sort, amelyekben kormányzati pénzen elszállásolták őket. A szombaton kezdődött háromnapos AÁSZ-csúcsra a kontinens 34 országának felső vezetése gyűlt össze a kikötővárosba. Obama pénteken érkezett, erre hangoltak szexszel az ügynökök. Közülük 11-et hívtak vissza és függesztettek fel azonnali hatállyal, de vizsgálat vár a hadsereg 10 tisztjére is, akik ugyanabban a szállodában laktak.

Miután kitört a botrány, Mark Sullivannek, a Secret Service igazgatójának személyesen kellett magyarázkodnia a meglehetősen ingerült washingtoni képviselők előtt; őket többnyire az érdekelte, hogy hozzájuthatott-e az érintett prostituáltak bármelyike nemzetbiztonsági információkhoz, ne adj' Isten volt-e Obama kitéve veszélynek a látogatás alatt. A vizsgálatot vezető Peter King, a képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus vezetője szerint a huszonegy ügynök és katonatiszt már tett vallomást az ügyben; némelyikük tudta, hogy prostituáltakkal van dolga, mások viszont azt mondták, hogy olyan hölgyekről van szó, akikkel a hotel bárjában ismerkedtek meg. Akár így, akár úgy, a testőröknek nem lett volna szabad bevinniük külföldieket az amerikai biztonsági zónába. Ahogy King nyilatkozta, a Secret Service „végül megúszta”: ha a hölgyek valamelyike netán valamelyik terrorszervezet ügynöke lett volna, a könnyed flört az elnök életét fenyegető nemzetbiztonsági kockázattá fajul.

Az ügy egyébként fű alatt maradt volna, ha az egyik ügynök nem olyan szűkmarkú, hogy mindössze 30 dollárt fizessen az együttlétért az őt kiszolgáló prostituáltnak. A hölgy kevesellte az összeget – potom tízszeresét szerette volna kapni a szolgáltatásaiért –, és miután követelése nem talált meghallgatásra, sérelmével a nyilvánosság elé állt.

Választási év lévén Obamát igen kellemetlenül éri a botrány: az elnök mondta is, „dühvel” fogadná, ha kiderül, hogy a védelmével megbízott testőrök rá várva prostituáltakkal múlatták az időt. Bár az ezt firtató kérdésekre személyesen az elnök nem válaszolt, szóvivője később közölte, hogy a Fehér Ház bízik Sullivanben.

Meghallgatásán a Secret Service igazgatója egyébként ragaszkodott ahhoz, hogy Obama biztonsága közvetlenül egy pillanatig sem forgott veszélyben. Ezt alátámasztja valamelyest az ügynökségi rutineljárás is, amely szerint a biztonságiak csak az érkezés napján kapják meg az elnök érkezéséről és a bejárandó útvonalról szóló információkat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.