Postás helyett drón hozza a levelet

A postás csöngetése helyett hamarosan a levegőben feltűnő drónok jelezhetik a levelek és csomagok érkezését Spanyolországban.

A nehezen megközelíthető helyeken és sürgős esetekben a spanyol posta pilóta nélküli repülő szerkezetekkel, vagyis drónokkal segítené a postások munkáját – írja az El País. A kiegészítő szolgáltatás mihamarabbi elindítása érdekében már meg is kezdődtek az első „tesztreptetések".

A spanyol posta közleménye szerint a drónokat hetente ötször vetnék be, s így azokban a hegyvidéki régiókban is biztosítva lenne a postai szolgáltatás, amelyeket a téli időszakban gyakran szinte lehetetlen elérni. Az első próbajáratokat éppen ezért Sotresben, egy 130 fős, hegyvidéki észak-spanyolországi faluban indították útra. A posta hangsúlyozta, hogy a postások munkája nincs veszélyben, a drónokkal csak segítenék és tehermentesítenék az alkalmazottakat.

A spanyolországi kezdeményezés nem egyedi, Svájcban és Németországban is hasonló kísérletek indultak idén, s az Amazon és a DHL is drónokkal tenné hatékonyabbá a csomagküldő szolgáltatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.