Pórul járt az Obama közelébe tévedt csempész

Nagy mennyiségű marihuánát találtak annál a pilótánál, aki betévedt az amerikai elnök helikopterének légterébe. A kisgépet harci repülők kényszerítették leszállásra.

Ha drogot csempészel, ne kerülj az elnöki gép légterébe! Ezt a kevésbé ismert, de igen fontos szabályt szegte meg annak a Cessna típusú kisgépnek a pilótája, aki nyolc mérföldre megközelítette a Barack Obamát szállító katonai helikoptert Kaliforniában, írja a Guardian.

Az előírások szerint a repülőgépek tíz mérföldnél nem mehetnek közelebb az elnöki géphez. A légiirányítók megpróbálták felvenni a repülővel a kapcsolatot, de az nem válaszolt. Ezután két F16-os harci gép kényszerítette azt leszállásra.

A helyi rendőrség a pilótát letartóztatta, ezután találták meg a gépen a 18 kiló marihuánát.

Az eset akkor történt, amikor az amerikai elnök Los Angelesbe repült a Marine One nevű katonai helikopteren. A titkosszolglat szóvivője elmondta, hogy Obama nem volt veszélyben, és a kisgép sem akarta megtámadni az elnököt.

Barack Obama szalutál a Marine One elnöki helikopter leszállásakor
U.S. President Barack Obama salutes from the steps of the Marine One helicopter on the South Lawn of the White House upon his return to Washington from Memphis, Tennessee May 16, 2011. REUTERS/Yuri Gripas (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.