Portugália nem tud megbirkózni a tűzzel

Portugália az Európai Unió segítségét kéri, ugyanis nem tudják feltartóztatni az országban tomboló lángokat.

Több tucat helyen tombol a tűz az ország középső és északi részén, összesen 1700 tűzoltó próbálja felvenni a küzdelmet a lángokkal. Portugália északi részén a legsúlyosabb a helyzet, ahol nagyon sok erdő található, de a turisták által kedvelt Algarve és Madeira szigete is megszenvedte már a tüzet.

Portugália egyedül nem tudja feltartóztatni a lángokat. Az Európai Unió segítségét kérik, négy vízszállító repülőgépet szeretnének. Egy helikopterük bevetés közben már lezuhant, a pilóta és a másodpilóta kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Az országban hatalmas a hőség, ráadásul már hosszú ideje tart a szárazság, ez pedig megfelelő körülményeket teremtett az erdőtüzekhez.

A szomszédos Spanyolországot sem kerülte a tűz idén, összesen 153 ezer hektár égett le január óta. A hétvégén több ezer ember menekült el otthonából, a turisták által igen kedvelt Costa del Solról. Vasárnap állítólag sikerült megfékezni a lángokat, az evakuált lakosok nagy része hazatérhetett. A több száz tűzoltó a hadsereg katonáival karöltve Marbella közelében még küzd a lángokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.