Pornó miatt rúgták ki az első férfiügyi ombudsmant

A svájci Markus Theunert egyik ihletett pillanatában javasolta, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás részeként pornófilmeket vetítsenek a nyiladozó elméjű nebulóknak.

Még egy hónapot sem töltött hivatalában Svájc első férfiügyi különmegbízottja. Markus Theunertnak azért kellett villámgyorsan távoznia, mert óriási vihart kavart az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos reformelképzeléseivel. A 39 éves Theunert többek között pornófilmek segítségével kívánta az iskolásokat bevezetni a nemi élet rejtelmeibe. A 26 svájci kanton közül elsőként Zürich döntött úgy még a tavasszal, hogy a női ügyek megbízottjának mintájára létrehoz egy hasonló, csak éppen a férfiakkal foglalkozó pozíciót.

A svájci férfiakat és apákat tömörítő szervezet, a männer.ch elnöki posztját is betöltő Theunert július elsején kezdte el új feladatát. Svájcban korábban a Männerzeitung egyik alapítójaként vált ismertté: a negyedévenként megjelenő magazin szerelemről, családról, munkáról és szexről publikál a férfiak nézőpontjából megírt cikkeket.

Mint kiderült, Theunert még 2011-ben javasolta, hogy nevelési szakemberek és szülők büntetlenséget élvezzenek, amennyiben egyértelműen felvilágosítási-pedagógiai célzattal bizonyos pornográf tartalmakat mutatnak be 16 éven aluliaknak. Dobpergés, fanfárok közepette az ötletet csak most ásta elő és habosította fel a bulvársajtó. A felhajtás nyomán a zürichi kanton lemondásra szólította fel Theunertet, aki így alig három hetet tölthetett férfiügyi megbízotti posztján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.