Popsztár a gázai menekülttáborból

Palesztinok tízezrei ünnepelték szombaton és vasárnap, hogy az arab világ televíziós tehetségkutató versenyét, az Arab Idolt egy gázai fiatalember nyerte meg.

Az eddig esküvőkön éneklő, menekülttáborban élő 22 éves Mohammed Asszáf diadalmaskodott a libanoni fővárosban, Bejrútban megrendezett döntőben. A győztes egy szíriai és egy egyiptomi ellenfelét utasította maga mögé. A nézők sms-ben szavazhattak a legjobban tetsző produkcióra. Mahmud Abbasz palesztin elnök népe büszkeségének nevezte a gázai fiatalembert. A korábbi kormányfő, Szalám Fajjád is a Asszáf támogatására buzdított. A sikerhez a Gázai övezet telefontársaságai is hozzájárultak, miután jelentősen csökkentették az sms-küldés díját. A Bank of Palestine utcai óriásplakátokkal segített összegyűjteni 350 ezer voksot.

Asszáf palesztin szülők gyermekeként Líbiában született, és egy gázai menekülttáborban nőtt fel. A tehetségkutatóra kalandos körülmények között jutott el: először rá kellett vennie az Arab Idolt eleinte kritikusan szemlélő Hamászt, hogy elhagyhassa Gázát, majd meg kellett vesztegetnie az egyiptomi határőröket, hogy beengedjék az országba, innen utazhatott el Libanonba. Egy másik palesztin társa pedig visszalépett javavára, miután jobbnak ítélte Asszáf produkcióját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.