Politikus Robin Hood fosztogatja a spanyol boltokat

Nem fogok megszökni, sőt, további támadásokat szervezek - fenyegetőzött Sánchez Gordillo, a spanyol Egyesült Baloldal (IU) andalúz képviselője, aki támogatóival kedden két élelmiszer-áruházat rohamozott meg és fosztott ki.

Gordillo azzal érvelt, hogy élelmiszert kell zsákmányolni a rászoruló családoknak. Andalúziában 1,2 millió a munkanélküli, hárommillió a szegény és 200 ezer családnak semmilyen jövedelme sincs – mutatott rá.

De a spanyol nem kormányzati szervek szerint semmi szükség az efféle akciókra, az élelmiszerbankok tele vannak, senki sem éhezik. A Gordillo által zsákmányolt árukra sincs kereslet – mondták.

A baloldali politikus most egy Sevilla környéki birtokon várja a rendőrséget: a hadsereg tulajdonában álló birtokot két hete foglalta el az Andalúz Munkásszakszervezet (SAT) nevében, azt követelve, hogy osszanak földet az éhező parasztok között.

Az andalúz kormányfő, a szocialista José Antonio Grinan „barbarizmusnak” minősítette az üzletek kifosztását, aminek külön pikantériát ad, hogy azt az amúgy a PSOE-vel koalícióban kormányzó IU politikusa hajtotta végre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.