A szobalány visszavág, és pert indít DSK ellen

A bűncselekmény vádja megdőlt, így DSK ellen polgári perben kíván elégtételt tenni a szobalány, aki továbbra is állítja, hogy az IMF egykori vezérigazgatója meg akarta erőszakolni őt.

Miután az ügyészség hite megingott a manhattani szobalány állításainak igazában, Nafissatou Diallo a büntetőbíróság helyett immár polgári perben kíván elégtételt szerezni a Nemzetközi Valutaalap egykori vezérigazgatójával, Dominique Strauss-Kahnnal szemben, akit a szállodai alkalmazott nemi erőszak kísérletével vádolt meg.

Nafissatou Diallo az ügyészi kihallgatás után.
Nafissatou Diallo (C), the Manhattan maid who has accused Dominique Strauss-Kahn of sexually assaulting her, is escorted from Manhattan Criminal Court after meeting with her lawyers and the New York District Attorney in New York July 27, 2011. REUTERS/Shannon Stapleton (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW BUSINESS IMAGES OF THE DAY)

A 32 éves guineai nő szerdán nyolc órás kihallgatáson vett részt ügyvédjével együtt a manhattani ügyésznél. Ez volt az első találkozó azután, hogy az ügyészség kétségét fejezte ki Diallo szavahihetőségét illetően, miután nyilvánosságra került egy telefonbeszélgetés, amelyen Diallo arról beszél egy előzetes letartóztatásban lévő ismerősével, hogy "a fickónak sok pénze van", így nagy hasznot hajthat a DSK elleni vád. Ezután kiderült, hogy menekültstátuszi kérelmén is valótlanságot állított magáról, például, hogy hazájában csoportos nemi erőszak áldozata lett.

– Minden nap sírok, de a lányom kérte, legyek erős – idézte a BBC Diallo csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakat. – Nem akarom, hogy ez bármelyik nővel ismét megtörténhessen – jellentette ki az asszony könnyek között. Ügyvédje azt ígérte, hamarosan polgári keresetet nyújtanak be Srtrauss-Kahnnal szemben, aki mindvégig tagadta a nemi erőszak vádját.

A francia szocialista politikust – a jövő évi francia elnökválasztás addig legesélyesebbnek tartott lehetséges jelöltjét – májusban 14-én tartóztatták le a Párizsba induló repülőgép fedélzetéről leszállítva, miután a New York-i Sofitel hotel alkalmazottja azt állította, hogy a 62 éves – bevallottan nőfaló hírében álló – férfi meg akarta erőszakolni őt. DSK-t eleinte óvadék ellenében sem helyezték szabadlábra, később házi őrizetbe kerülhetett, júniusban pedig szabadon engedték. Az IMF vezetéséről még májusban lemondott. Bár végül a vád összedőlt, kevéssé valószínűnek tűnik, hogy DSK végül elindulna az elnökválasztáson. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.