Pokolgépes merényletek, gyerekáldozatok Afganisztánban

18 ember - közöttük tíz civil - halt meg három különböző támadásban Afganisztánban.

A civilekkel, közöttük nőkkel és gyermekekkel - akik egy lakodalomba tartottak a dél-afganisztáni Hilmend tartományba -, egy út szélén elhelyezett robbanószerkezet végzett Musza Kala térségében. A merényletben hét másik gyermek megsebesült - közölte Ahmad Zírak, a tartományi hatóságok szóvivője. A rendőrség a tálib lázadókat gyanúsítja a pokolgép elhelyezésével.

Kandahárban egy öngyilkos merénylő egy rendőrségi torlasz előtt három rendőrt ölt meg. A merénylő motorkerékpárral érkezett az ellenőrző ponthoz, majd működésbe hozta a nála lévő robbanószerkezetet. Két másik rendőr megsebesült, mondta el Dzsavel Fajszál, a tartományi hatóságok szóvivője.

A Dél-Afganisztáni Hilmend és Kandahár tartományok a tálibok hagyományos erősségének számítanak. A Kabultól északra fekvő Lagmán tartományban egy út mentén elhelyezett pokolgép katonákat szállító jármű közelében robbant. A detonáció öt afgán katonával végzett, hatodik társuk megsebesült közölték a hatóságok.

A merényletek elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára. Az öngyilkosok által, illetve házilagos készítésű pokolgéppel elkövetett támadások a tálibokra jellemzők, akik 2001 óta harcolnak a kabuli kormány és NATO-beli szövetségesei ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.