Pokolgépes merénylet Pakisztánban - 33 halott

Pokolgép robbant pénteken Pakisztán északnyugati részén; a detonációban legfrissebb összesítés szerint 33-an életüket vesztették, több mint ötvenen megsebesültek - közölte a rendőrség.

Hírek szerint egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsival nekihajtott egy szálloda épületének Kohat  városánál. A robbanás következtében összeomlott vagy megrongálódott  sok üzlet a szálló melletti piacon, és sok gépkocsi is kárt  szenvedett. A merénylő mintegy 150 kilogramm robbanóanyagot használt.

Egyes hírek szerint a merénylet - amely a második volt két napon belül Kohatban, és amelyet Juszuf Reza Gilani pakisztáni kormányfő is elítélt - a pakisztáni síita-szunnita ellenségeskedés része. A  célpontnak kiszemelt szálloda tulajdonosa egy síita.

Kohat garnizonváros a fővárostól, Iszlámábádtól nyugatra, a térség legnagyobb városától, Pesavartól 60 kilométerre délre fekszik. Ez az Afganisztánnal szomszédos vidék a vallási fanatikus  tálibok és más muzulmán szélsőséges csoportok rejtekhelye.

A szunnita szélsőségesek jelenléte olaj a pakisztáni síita kisebbség és a szunnita többség között meglévő, régre visszanyúló ellenségeskedés tüzére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.