Pokolgép robbant egy athéni bankfióknál

Pokolgép robbant vasárnap este Athén központjában a HSBC bank fiókja előtt; a detonációban senkinek sem esett baja, de károk keletkeztek az épület bejáratában - közölték rendőrségi források.

A jelekből ítélve házilag készített, gáz- és üzemanyagkannákból álló pokolgép lépett működésbe. A hasonló pokolgépes támadások nem ritkák a görög fővárosban. Általában baloldali és anarchista csoportok követnek el ilyen robbantásokat irodaházak és kormányzati épületek ellen.

Pokolgép robbant vasárnap este Athén központjában a HSBC bank fiókja előtt
Investigators walk amongst scattered debris after a small home-made bomb made with a gas canister, exploded at a branch of the HSBC bank in Athens, May 2, 2010, damaging the entrance but causing no injuries, police said. The bombing against the U.K.-based banking group was the first since the Socialist government announced tough new austerity measures in exchange for international aid to cope with the Greek debt crisis. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: CIVIL UNREST BUSINESS POLITICS)

A vasárnapi robbantás a brit bank athéni fiókja ellen az első támadás volt azóta, hogy a szocialista kormány újabb szigorú megszorításokat vállalt, cserébe a nemzetközi közösség által nyújtandó pénzügyi segítségért. Közvélemény-kutatásokból ítélve a görögök ellenzik a kormány beharangozott intézkedéseit. A legutóbbi felmérések készítésekor a megkérdezettek fele mondta azt, hogy csatlakozik a megszorítások elleni tüntetésekhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.