Pokolgép robbant Athén központjában

Pokolgép robbant szombat este Athén központjában, a görög parlament közelében, de a detonációban senki sem sérült meg, s az anyagi kár sem jelentős - közölte a rendőrség.

Egy névtelen telefonáló 17 perccel korábban értesítette az egyik országos napilap szerkesztőségét a szerkezet elhelyezéséről, s a rendőrség még a robbanás előtt lezárta a környéket, leállítva a görög főváros egyik fő sugárútjának forgalmát is.

Pokolgép robbant Athén központjában
A policeman stands guard in front of Greek parliament in Athens January 9, 2010. An explosive device went off outside Greece's parliament in central Athens on Saturday evening, causing no injuries, police said.The device, placed next to a garbage bin at the tomb of the unknown soldier outside the parliament building, caused a loud blast that was heard kilometres away. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST POLITICS MILITARY)

A beszámolók szerint a robbanószerkezetet a merénylő egy szeméttárolóban hagyta a parlament előtti területen, az Ismeretlen Katona sírja közelében.

Görögországban több baloldali szélsőséges csoport is gyakorta hajt végre pokolgépes támadásokat üzleti célpontok, kormányhivatalok és bankfiókok ellen. Az eszközöket azonban rendszerint késő éjszaka helyezik el, vagy előre értesítik a hatóságokat, így robbantásaik ritkán követelnek áldozatokat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.