Pokolgép Kabulban: Két halott, 30 sebesült

A korábbi jelentésekkel ellentétben nem haltak meg amerikai katonák a kabuli német nagykövetség előtti szombaton reggel végrehajtott öngyilkos merényletben. A támadásnak két civil afgán áldozata és harminc sebesültje van.

Mint az amerikai hadsereg szóvivője délben közölte, hat amerikai katona sebesült meg, és hozzátette: az első közlemény idején még "ellentmondásos jelentések álltak rendelkezésükre", amelyeket nem tudtak ellenőrizni. 

A merényletben két afgán polgári személy vesztette életét, és mintegy harmincra tehető a sebesültek száma.

A terrorakciót iszlamista tálibok követték el gépkocsiba rejtett pokolgéppel Kabul egyik szigorúan őrzött utcájában, ahol a német külképviselet mellett egy amerikai katonai bázis, valamint egy ENSZ-épület is található. A tálibok szóvivője több nyugati hírügynökségnek telefonálva vállalta a lázadók nevében a merénylet elkövetését, hozzátéve, hogy a célpontjaik német katonák voltak. Azt feltételezték ugyanis, hogy a gépkocsiban, amely mellett az öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, német tisztek voltak.

A merényletben összesen négyen haltak meg, a sebesültek száma 35-re tehető. Német külügyminisztérium szerint a nagykövetség több alkalmazottja megsebesült, és az épület is megrongálódott.

Németország 3200 katonát állomásoztat Afganisztánban, elsősorban az ország északi részén. Bár az a térség lényegesen békésebb, mint a keleti vagy a déli területek, a német egységek ellen már többször követtek el pokolgépes merényleteket tálib lázadók.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
A robbanás utáni pillanatok
A robbanás utáni pillanatok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.