Hatalmas merényletsorozat söpört végig két szíriai nagyvároson

Legalább 62-en meghaltak Damaszkusz egyik síita külvárosi negyedében, egy pokolgépes támadássorozatban. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára. Mindez néhány órával azt követően történt, hogy a nyugat-szíriai Homsz városában ugyancsak robbantottak. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet korábban még 31 halálos áldozatról és több tucatnyi sebesültről számolt be – írt az MTI.

A hírek szerint összesen négy robbanószerkezet lépett működésbe, ezek közül kettőt autóban rejtettek el, míg a másik kettőt öngyilkos merénylők robbantották fel. A történtekről a szíriai állami televízió is beszámolt, és híradásában 30 halottat említett. Az AP amerikai hírügynökség 50 halálos áldozatról és több mint 200 sebesültről tud.

Szemtanúk közlése szerint a Damaszkusz déli részén található Szajjida Zainab negyedben robbantották fel a pokolgépeket. Ebben a városrészben található a síiták legfontosabb szíriai szentélye, Mohamed próféta egyik unokájának mauzóleuma. A halottak között számos gyerek is van, mivel a támadásokat éppen a tanítási nap végére időzítették - közölte az állami televízió.

A damaszkuszi merényletsorozat néhány órával azután történt, hogy a nyugat-szíriai Homsz városában mintegy 50-en vesztették életüket két pokolgépes robbantásban. A BBC arról számolt be, hogy a két terrortámadásban több mint 100 ember vesztette életét. Közelebbi adatokat ugynakkor még nem közöltek. Emlékeztetnek, hogy a legutóbbi, ugyancsak Szíriában végrehajtott Iszlám Állam által szervezett terrorakcióban 71 ember vesztette életét. A vasárnapi támadásokat a Bassár el-Aszad vezette rezsim ellenőrzése alatt álló területeken követték el, és azokat az interneten megjelent közleményében az Iszlám Állam vállalta magára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.