Pingvinrablókat keres a rendőrség

A norvég hatóságok szerint diákcsínyről lehet szó, de a három pingvinfióka élete veszélyben van, mert nem képesek hosszú ideig túlélni a fészküktől távol.

„Ez tragédia!” – mondta Tor Erik Standal, a Norvégia nyugati partján található Aalesund akváriumának a vezetője a Reutersnek. Csütörtök kora reggel három Humbolt-pingvinfióka és egy tojás tűnt el az intézményből.

Angela Merkel német kancellár a 2011-ben örökbe fogadott Humboldt-pingvinjeit eteti Stralsundban. A norvégiai diákcsíny a röpképtelen madarak életébe kerülhet
Angela Merkel német kancellár a 2011-ben örökbe fogadott Humboldt-pingvinjeit eteti Stralsundban. A norvégiai diákcsíny a röpképtelen madarak életébe kerülhet
Tobias Schwarz / Reuters

A rendőrség a biztonsági kamerák felvételei alapján öt vagy hat fiatalt gyanúsít azzal, hogy betörtek az akváriumba és ezzel veszélyeztették az állatokat – nyilatkozta a Reutersnek Rita Thoresen nyomozó, de eddig a gyanúsítottak egyike sem ismerte be a rablást.

Standal elmondta, száznál is több önkéntes segít a rendőröknek a röpképtelen madarak felkutatásában az akvárium környékén. A fiókák körülbelül 3 hetesek és csupán 300 grammot nyomnak. „Nem sokáig fogják bírni. Még 2-3 hétig a fészkükben kellene maradniuk, normális körülmények között ugyanis csak ezután merészkednek ki az otthon melegéből” – adott hangot aggodalmainak az igazgató.

Norvégiában a május a középiskolai ballagás ideje, amit gyakran ivással, diákcsínyekkel és bátorságpróbákkal ünnepelnek. Utóbbiak között volt már példa 72 alvás nélküli órára, egy rendőr megcsókolására, és arra is, hogy egy diák megölelte a központi bank vezetőjét. A bátorságpróbák egyike lehet a mostani eset is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.