Pénteken helyreáll a bangkoki repülőtér teljes szolgáltatása

Pénteken, közép-európai idő szerint hajnali 5:00-kor helyreáll a bangkoki Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtér teljes szolgáltatása.

A légi kikötő vezetője, Szerirat Szuvarnabhumi arról tájékoztatott csütörtökön, hogy péntektől helyreáll a teljes  szolgáltatás a reptéren, és már több nagy légitársaság kérvényezte a  légi járatok újraindítását. Összesen 101 utas- és teherszállító -   65 beérkező és 36 kimenő - járat indítását kérték. A Szuvarnabhumi  repülőtér általában naponta 600-700 gépen indít és fogad.

A zárlat ideje alatt a légitársaságok többsége a Thaiföld keleti  részén található az U-Tapao támaszpontról indította járatait az  országban rekedt utasokkal.

A kormányellenes tüntetők szerdán oldották fel a nyolcnapos  blokádot, egy nappal azután, hogy a thaiföldi alkotmánybíróság  döntése megbuktatta Szomcsai Vongszavat kormányát. A repülőtéri  zárlat miatt több mint 300 ezer utas nem tudott hazatérni  Thaiföldről, de arról nincsenek adatok, hogy ezekben a napokban  világszerte hányan próbáltak hasztalan bejutni Thaiföldre.

 

 

 

Indulás-bangkoki Szuvarnabhumi nemzetközi repülõtér
Indulás-bangkoki Szuvarnabhumi nemzetközi repülõtér
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.