Pedofil imámot ítéltek el Boszniában

Egy 10 éves kislány megrontása miatt másfél évi börtönbüntetésre ítéltek egy imámot pénteken a bosznia-hercegovinai Travnikban. Resad Omerhodzic hitoktatás közben zaklatta szexuálisan diáklányait.

Egy 10 éves kislány megrontása miatt másfél évi börtönbüntetésre  ítéltek egy imámot pénteken a bosznia-hercegovinai Travnikban – jelentette a helyii rádió. A balkáni országban ez volt a második eset, hogy egy muzulmán papot ilyen ügyben elítéltek.

A vádirat szerint Resad Omerhodzic 2004-ben az irányítása alatt álló mecsetben diáklányoknak tartott hitoktatást, és eközben szexuálisan zaklatta őket. Egyik áldozatának a családja jelentette  fel.

Az ítélet kihirdetése után a tárgyalótermet elhagyó imám azt  hangoztatta, hogy összeesküvés áldozata, és az ellene folytatott  médiakampány miatt ítélték el. Védői közölték, hogy fellebbeznek.

A helyi muzulmán közösség egy emberként vette védelmébe imámját, akit ártatlannak tart. A múlt héten egy televíziós stáb akart  forgatni abban a hegyvidéki faluban, ahol az elítélt mecsete van, de  a helybeliek rájuk támadtak, és a forgatócsoport csak a kivonuló rendőrök kísérete mellett távozhatott a településről.

Bihac városában 2007-ben kétévi  börtönbüntetésre ítéltek egy másik imámot, aki hat 12 és 16 év közötti lánnyal erőszakoskodott. A 3,8 milliós Bosznia lakóinak mintegy 40 százaléka muzulmán vallású.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.