Paul Lendvai visszaszólt a Magyar Nemzetnek

A magyar születésű osztrák publicista sajnálja, hogy pontatlanul fogalmazott a tiszaeszlári vérvád kapcsán, de fenntartja állításait a Fidesz „finom hallgatásáról”.

A november 2-i Népszabadságban a Miklós Gábor által velem készített interjúban utaltam a tiszaeszlári vérvádra „emlékező” Jobbikos felszólalásra. A Fidesz félreérthetlen visszautasítását hiányoló megjegyzésem az azonnali parlamenti fogadtatásra vonatkozott.  Sajnálom a pontatlan fogalmazást. Természetesen tudtam, hogy a kormány és két héttel később az egyházak is elítélték a beszédet – hangzik Paul Lendvai lapunkhoz eljuttatott közleménye.

A magyar születésű osztrák publicista leszögezi: „Összes egyéb megállapításaimat a kormánypárt „finom hallgatásáról” a szélsőjobboldali uszítással kapcsolatban fenntartom. A Magyar Nemzet november 3-i támadására és a vezércikk hangnemére abban a lapban, amely rólam és a cikkben is aposztrofált Heller Ágnesről és más liberális entellektüellekről évek óta alaptalan állításokat közöl, nem kivánok reagálni.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.