Paul Lendvai kapta az osztrák Tolerancia-díjat

Az idén Paul Lendvainak ítélték oda az osztrák könyvkereskedők szövetségének Tolerancia-díját. A magyar származású ausztriai újságíró-publicistának november 6-án a bécsi városházán (Rathaus) tartandó ünnepségen fogják átadni a kitüntetést. A rendezvényen Michael Häupl bécsi főpolgármester tartja a köszöntő beszédet.

A Tolerancia-díjat azoknak a szerzőknek adományozzák 1990 óta, akik műveikben kiemelkedő módon és hangsúlyos formában síkra szállnak a más nyelvet beszélő és eltérő kultúrával rendelkező szomszédos országokkal szembeni toleranciáért, és türelmességet hirdető gondolataikkal hozzájárulnak a békés egymás mellett élés megvalósulásához Európában.

Az eddigi kitüntettek között van a néhány évvel ezelőtt elhunyt Franz König bíboros, Simon Wiesenthal, a náci bűnösök felkutatásában vezető szerepet játszó történész és Sir Peter Ustinov brit színész.

Az 1929-ben Budapesten született Paul Lendvai számos - köztük magyar - kitüntetés tulajdonosa, egyebek között az Osztrák Köztársaság Nagy Arany érdemrendjével és a kulturális publicisztikáért adományozható állami díjjal ismerték el már korábban tevékenységét.

A nemzetközi hírű, roppant sokoldalú és termékeny újságíró-publicista, televíziós kommentátor tizennégy könyvet is írt. Legutóbb Best of Paul Lendvai címmel jelent meg egy válogatás műveiből az Ecowin kiadó gondozásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.