Parlamenti választások Finnországban

A szavazóhelyiségeket helyi idő szerint 9 órakor nyitották meg, és 20 órakor zárják be. Az első eredmények nem sokkal urnazárás után már várhatók.

Megkezdődtek vasárnap reggel a parlamenti választások Finnországban. A szavazóhelyiségeket helyi idő szerint 9 (közép-európai szerint 8) órakor nyitották meg, és 20 órakor zárják be. Az első eredmények nem sokkal urnazárás után már várhatók. A választásra jogosultak száma 4,4 millió.

A legfrissebb, csütörtökön kiadott felmérés szerint a kormányban részt vevő Nemzeti Koalíciós Párt a szavazatok 21 százalékára számíthat, a szintén koalíciós tag Centrumpárt, valamint a Szociáldemokrata Párt és a szélsőjobboldali Igazi Finnek pedig egyenként 15-19 százalékra.

Az Európai Unióban Portugália pénzügyi kisegítését látják veszélyeztetettnek a finnországi választásokon. Kérdéses ugyanis, hogy sikerül-e többséget szereznie az eddigi jobboldali koalíciónak, vagy rászorul az Igazi Finnek képviselőire is, miközben ez a párt még lebegteti, hogy támogatja-e Portugália megsegítését. Az Igazi Finnek nem egységesek, de eddig általában euroszkeptikus irányvonalat követtek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.