Szorosabbra fűzik a kubai-francia viszonyt

1995 óta nem járt kubai államfő Franciaországban. Raúl Castro kétnapos látogatást tesz Párizsban, hétfőn Francois Hollande államfővel is tárgyalt.

"A látogatás nagyon fontos Kuba megítélését tekintve" - mondta a Havanna Egyetem nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szakembere, aki szerint jó színben tünteti föl a szigetet a hivatalos elnöki látogatás.

Raúl Castro kubai elnök az Orly repülőtéren dolgozó források szerint már szombaton, két nappal a hivatalos programja előtt Párizsba érkezett - írja az AFP. Hétfő délelőtti sajtóértesülések szerint Castro találkozott Francois Hollande francia államfővel is,aki szerint a Kubát sújtó amerikai gazdasági és pénzügyi embargót mielőbb meg kell szüntetni. Castro és Hollande tucatnyi kereskedelmi megállapodást írt alá a turizmus, a közlekedés és a kereskedelem területén.

Raúl Castrót kedden Claude Bartolone, a nemzetgyűlés elnöke, majd Gérard Larcher, a szenátus elnöke is fogadja, valamint Manuel Valls miniszterelnökkel és Anne Hidalgóval, Párizs főpolgármesterével is megbeszélést folytat a kubai elnök.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.