Páncélozott limuzin viszi Radicovát

Borítékban éles töltényt küldtek a szlovák kormányfő lakására. Iveta Radicovát mostantól bombabiztos Audi A8-sal fuvarozzák

Megszigorították Iveta Radicová személyi védelmét, mert a szlovák kormányfőnek az elmúlt napokban borítékba csomagolt éles töltényt kézbesített a posta lakhelyére, a Pozsonyhoz közeli, csallóközi Dunaújfaluba (Nová Dedinka) – adta hírül az egyik szlovák napilap internetes honlapja.

Milan Marko, a pozsonyi kormányőrség parancsnoka pozsonyi tudósítónk érdeklődésére megerősítette az értesülést. Elmondta, hogy a miniszterelnök a hét elejétől páncélozott Audi A8 Security típusú gépkocsin utazik, amelynek karosszériáját 7,62 mm-es lövedék sem tud átütni, különleges alváza pedig ellenáll egy esetleges robbantásnak is. Ha kilövik a gumiabroncsot, akkor a limuzin defekttel legalább hatvan kilométert tud még megtenni, óránként nyolcvan kilométeres sebességgel. Radicová otthoni postáját is átirányították a kormányhivatalba.

A miniszterelnök özvegyasszony. Férje – akit Vladimír Meciar hívei  több mint másfél évtizede az akkori rezsimet kipellengérező szatirikus műsorai miatt kitiltottak a színpadról éa az elektronikus médiából is – 1995-ben szívinfarktusban hunyt el. Személyes védelmet kapott egyetlen leányuk, Eva is. Radoslav Bato kormányszóvivő megkeresésünkre csupán annyit mondott: a páncélozott járművet Iveta Radicová a kormányőrség határozott kérésére használja - egyelőre meghatározatlan ideig.

Pozsonyi politikai elemzők szerint a fenyegetés azzal függhet össze, hogy az új szlovák kormány néhány hét alatt már több tucat feljelentést tett az előző kabinet és a volt tárcavezetők holdudvaraihoz tartozó érdekcsoportok korrupciógyanús ügyei miatt. A miniszterelnök pedig kijelentette: határozott intézkedésekkel véget vetnek a közpénzeket megdézsmáló sok millió eurós csalásoknak és lopásoknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.