Páncélos teherautókat küldtek a fergusoni tüntetők ellen

Mintha csak a hadsereg érkezett volna meg, úgy vonultak be páncélozott teherautókon, kezükben gépkarabélyt szorongatva a rendőrök a St. Lous-i Fergusonba, ahol az éjszaka folyamán fénygránáttal, könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták a dühös tömeget.

Az emberek negyedik éjszaka gyűltek össze a Missouri állambeli városban, hogy tiltakozzanak Michael Brown, a 18 éves afroamerikai kamasz meggyilkolása ellen. Vele szombaton végzett egy helyi rendőrjárőr.

Bár a hatóságok szerint szerda éjjel többen üvegeket és téglát dobáltak a rendőrök felé, a demonstrálókon kívül újságírók is rendőri túlkapásra panaszkodtak. A Washington Post és a Huffington Post munkatársai épp egy helyi gyorsétteremben dolgoztak, amikor annak kiürítése közben letartóztatták őket.

Helyszíni jelentések szerint a rendőrök olyanokkal is agresszíven léptek fel, akik kezüket a magasba emelve tiltakoztak – bár a rendőrség szerint sokan. A mozdulat a fergusoni tüntetések szimbólumává vált, miután a szemtanúk beszámolói alapján kiderült, hogy halála előtt Brown a megadás jeleként felemelte kezeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.