Pakisztán vonhatja felelősségre a mumbai terroristákat

India nem zárkózik el attól, hogy a mumbai merényletek gyanúsítottjait Pakisztánban állítsák bíróság elé. Újdelhi korrekt tárgyalást, nem kirakatpert várna regionális riválisától.

India nem zárkózik el attól, hogy a mumbai merényletek gyanúsítottjait Pakisztánban állítsák bíróság elé - mondta az indiai külügyminiszter egy televíziós interjúban.

"A (pakisztáni) hatóságok nem hagyhatják, hogy az elkövetők büntetlenül megússzák az ügyet. Korrekt bírósági tárgyalásra van szükség, nem kirakatperre" - mondta Pranab Mukherdzsi az India Group hírtelevíziónak a hét elején adott interjúban.

Indiai részről kezdettől fogva azt állították, hogy Pakisztánban működő iszlamista szélsőségesek követték el tavaly novemberben az  összehangolt terrortámadás-sorozatot Mumbaiban. "Örömmel vesszük, ha (Pakisztán) kiadja nekünk a  gyanúsítottakat. De ha ezt mégsem teszik meg, akkor legalább azokat a bűnözőket adják át, akik Indiában bűncselekményeket követtek el, majd az igazságszolgáltatás elől menekülve Pakisztánban rejtőztek el" - mondta Mukherdzsi arra a 40 vádlottra utalva, akinek kiadatását India mindenképp követeli Pakisztántól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.