Pacquiao a tájfun károsultjainak ajánlotta a győzelmét

Az érdem és a dicsőség a Fülöp-szigeteki embereké – mondta a bokszvilágbajnok az amerikai Brandon Rios elleni pontozásos győzelem után.

A tájfun sújtotta Tacloban városban sok ezer túlélő követte a kihelyezett képernyőkön a Fülöp-szigetek ökölvívó ikonjának, Manny Pacquiaónak az összecsapását az amerikai Brandon Riosszal. Hatalmas üdvrivalgás tört ki, amikor Makaón, a Kínához tartozó kaszinóvárosban 12 menet után egyértelmű pontozással Pacquiaót hirdették ki győztesnek, aki ezzel visszanyerte a WBO nemzetközi váltósúlyú bajnoki címét. (Ezt egy éve a mexikói Juan Márquez elleni kiütéses vereséggel vesztette el.) A taclobani főtéren az ünneplők néhány Fülöp-szigeteki zászlót is magasba emeltek, és feliratokat is, többek között a „Pacquiao győzött, Tacloban is újra felépül” szöveggel.

A bokszbajnok korábban azt ígérte, hogy a makaói meccset a tájfun áldozatainak szenteli, a bevételt az újjjáépítésre fogja felajánlani, és személyesen is ellátogat Taclobanba. A győzelmét követő első nyilatkozatában a manilai DZBB rádiónak köszönetet mondott, hogy a tájfunt túlélők bíztak benne, neki szurkoltak. Ezért az érdem és a dicsőség a Fülöp-szigeteki embereké – mondta.

A 220 ezer lakosú Taclobant november 8-án tarolta le a Fülöp-szigeteken Yolandaként ismert, nemzetközileg amúgy Haiyan névre keresztelt tájfun. A hatóságok szombati közlése szerint a megerősített halálesetek száma immár 5235-re nőtt és még mindig további 1613 az eltűntek száma. Az összesen mintegy hétezer áldozatból 4914 a szigetország közép-keleti Samar, Keleti Samar és Leyte tartományaiból került ki. A drámai mérleg még két héttel a tájfun után sem végleges. A Philippine Daily Inquirer című lap szombat esti híre szerint a Tacloban közeli San Jose településen hat új tetemet találtak, akiket fekete műanyagzsákban egy tömegsírhoz szállítottak. A területen dolgozó mentőalakulatok szerint várhatóan még néhány tucat holttest hever a romok és a szemét alatt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.