Özönvíz Rióban

Néhány óra leforgása alatt csaknem hétszeresére, 361-re nőtt a Rio de Janeiróra és környékére lezúdult eső és a földcsuszamlások halálos áldozatainak a száma.

Korábban még 58 halálos áldozatról tájékoztattak. Az áldozatok száma ráadásul várhatóan tovább fog növekedni, mihelyt a mentőalakulatok elérik a távolabb eső területeket. Egyedül a brazil nagyváros északi határában lévő hegyvidéki Teresopolisban 130 ember halt meg, és 50 eltűntről tudnak a hatóságok. Petropolis városábán legalább 20, Nova Friburgóban pedig 107 ember halt meg a legfrissebb adatok szerint.

Dilma Roussef brazil elnök 460 millió dollárt szabadított fel az újjáépítési alapból a bajba jutott térség megsegítésére, ahol több ezer embert vágott el a külvilágtól az árvíz, és közel ezren váltak földönfutóvá. Sok út járhatatlanná vált, ami nehezíti a mentési munkálatokat.

Mentők kutatnak a terasopolisi földcsuszamlás áldozatai után
Rescue workers search for victims of a landslide in Teresopolis January 12, 2011. Floods and landslides devastated towns in a mountainous area near Rio de Janeiro, killing dozens of people and bringing the death toll on Wednesday from days of heavy rain in southern Brazil to at least 160. REUTERS/Luiza Garcia (BRAZIL - Tags: DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.