Ötvenen haltak meg, amikor öngyilkos merénylő robbantott egy parkban

A detonáció kora este történt, amikor a park tele volt családokkal a kelet-pakisztáni Lahore városában. Az ötven halálos áldozat és a számos sérült többsége nő vagy gyerek - tájékoztattak a helyi hatóságok.

A rendőrség a BBC kérdésére elárulta, hogy öngyilkos merénylő robbantott. Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára az akciót.

Egyes elképzelések szerint a támadás célpontjai a keresztény családok voltak, akik a húsvéti hétvége miatt voltak a parkban, magyarázza a BBC helyi tudósítója, Shaimaa Khalil.

A környék összes nagyobb kórháza átállt a sebesültek sürgősségi ellátására a helyi sajtó szerint. Úgy tűnik, hogy a robbanás a Gulshan-e-Iqbal park főbejáratánál történt, nem messze a gyerekek hintáitól, ahol a parkba érkezők általában az autójukat hagyják. 

Az egyik helyi rendőri vezető a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a halottak és a súlyos sérültek többsége nő vagy gyerek.

Egy szemtanú beszámolója szerint pánik és káosz tört ki a parkban. A menekülésben sok gyerek elvesztette a szüleit. Egy másik, szintén a helyszínen tartózkodó azt mesélte a pakisztáni Geo TV állomásnak, hogy épp az autójuk felé tartottak a feleségével és a két gyerekükkel, amikor egy hatalmas robbanást hallottak, ami mind a négyüket a földre taszította.

A Facebook aktiválta a Lahore-ban tartózkodó felhasználóinak a Safety Check szolgáltatást, amellyel jelezhetik, hogy biztonságban vannak. 

Lahore Pandzsábnak, Pakisztán legnagyobb és leggazdagabb tartományának a fővárosa és egyben Nawaz Sharif miniszterelnök politikai bázisa is. Mamnoon Hussain pakisztáni elnök elítélte a merényletet, a pandzsáb kormány pedig három napos gyászt hirdetett.

Pakisztánban gyakoriak a tálibokhoz kötődő erőszakos cselekmények, vallási villongások és a szervezett bűnözési is aktív.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.