Ötven évig élt illegálisan az Egyesült Államokban Obama nagybátyja

Onyango Obama most kapta meg a letelepedési engedélyt.

Úriember, jó szomszéd, rendben fizeti az adóját, és megfelel minden feltételnek, amely a törvényes tartózkodási engedélyhez szükséges – méltatta Leonard Shapiro bíró Onyango Obamát, Barack Obama amerikai elnök nagybátyját. Az állampolgári erény pedig elnyerte méltó jutalmát: Barack Obama nagybátyja 50 évi illegális tartózkodás után kedden megkapta a „zöld kártyát”, így mostantól törvényesen is az Egyesült Államokban élhet - írja a Boston Globe.

Shapiro a méltatásában jótékonyan elfeledkezett arról, hogy Onyango 2011-ben egyszer részegen vezetett, és emiatt őrizetbe is vették. Amikor a bevándorlási hivatalban megkérdezték tőle, hogy kit szeretne megkeresni az óvadék ügyében, csak ennyit válaszolt: „Azt hiszem, a Fehér Házat fogom felhívni”. A Boston Globe szerint a keddi meghallgatáson Onyango tagadta, hogy elhangzott volna a szájából az ominózus mondat.

Az elnöki nagybácsi 1963-ban, diákvízummal érkezett az Egyesült Államokba, ez azonban 1970-ben lejárt, Onyango pedig többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el az országot. – Amerika a lehetőségek hazája – érvelt a kevéssé eredeti fordulattal a 69 éves kenyai férfi a keddi tárgyaláson.

Ami a bírót, Shapirót illeti, neki egyébként nem ez az első ügye az elnöki rokonság háza táján: 2010-ben ő ítélt menedékjogot Obama féltestvérének, Zeituni Onyangónak is.

Onyango Obama: „Azt hiszem, a Fehér Házat fogom felhívni”
Onyango Obama, the uncle of U.S. President Barack Obama, arrives for a hearing at a federal immigration court in Boston, Massachusetts, December 3, 2013. Onyango Obama, 69, is the Kenyan-born half-brother of President Obama's deceased father and came to the U.S. as a teenager to attend an elite school near Boston, but later dropped out and allowed his visa status lapse. He is expected to argue that he should be allowed to stay in the United States, despite a 1992 deportation order and 2011 drunk-driving arrest. REUTERS/Brian Snyder (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW POLITICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.