Ötven kilogramm kokaint lopott el egy rendőr

A hárommillió euró értékű kábítószert a párizsi rendőr-főkapitányságról vitte el a 34 éves gyanúsított. A spanyol határvárosban, Perpignanban kapták el.
Ötven kilogramm kokaint vitt el egy rendőr a párizsi rendőr-főkapitányságról – hozták nyilvánosságra szombaton a gyanúsított letartóztatásakor. A 34 éves rendőr – a rendőrség kábítószeres bűnözés elleni osztályának a munkatársa – még július 24-én este lépett ki két táskával a Quai des Orfevres-en fekvő épületből. A spanyol határnál fekvő városban, Perpignanban kapták el. A Le Monde úgy tudja, a hárommillió euró értékű kábítószer nincs meg. Ezt a kokaint még július 4-én foglalták le egy szenegáli maffia elleni észak-párizsi razzia során. Bernard Cazeneuve belügyminiszter bejelentése szerint a rendőrt felfüggesztették. A nevét nem hozták nyilvánosságra.

A lopás enyhén szólva kellemetlen a párizsi rendőrség számára, és egy áprilisi incidens után már a második ügy, amelyben rendőrt visszaéléssel vádolnak meg. Áprilisban a szervezett bűnözés elleni osztály két munkatársa – egy elit alakulat két tagja – egy kanadai turistát erőszakolt meg a Georges Simenon regényeiből ismert főkapitányságon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.