Ötöt megtaláltak a Balin eltűnt japán búvárok közül

Húsz kilométert sodródtak, mielőtt sikerült megkapaszkodniuk egy korallzátonyon.

Ötöt megtaláltak hétfőn a közül a hét japán könnyűbúvár közül, akik pénteken tűntek el az indonéziai Bali szigeténél. Az öt nőt helyi halászok pillantották meg egy korallzátonyon hétfőn, nagyjából 20 kilométerre attól a helytől, ahol múlt pénteken búvárkodni indultak. Egyiküket helikopterrel, négyüket hajóval mentették ki a hatóságok. A búvárok nagyon legyengültek. Egyikük állapota válságos.

A hét japán nő – öt búvár és két oktató – a Bali délkeleti partjaitól mintegy 20 kilométerre fekvő Nusa Penida szigetnél merült alá sűrített levegős palackkal három nappal ezelőtt. Miután délután a heves esőben a harmadik merülés után nem jöttek fel a felszínre, bérelt hajójuk kapitánya riasztotta a rendőröket. A 27 és 59 év közötti nők mindegyike tapasztalt búvár, fejenként legalább ötven búvártúrán voltak túl. Balesetük óta egy falatot sem ettek.

A csoport fennmaradó két tagját továbbra is keresik.

A japán búvárok hajója a Nusa Penidától nem messze lévő Kristály-öbölből futott ki, amelyet egyrészt gyönyörű koralljairól, másrészt viszont a szeszélyes áramlatairól ismernek. 2012 augusztusában az öblöt egy időre lezárták, miután merülés közben egy héten belül egy dán és egy japán búvár is életét vesztette itt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.